1

Téma: Škvaření sádla v pomalém hrnci

Zkoušeli jste už někdy v pomalém hrnci vyškvařit sádlo? Napadlo mě to teď naposledy, když jsem stála u hrnce a míchala. Ale nejsem si jistá, jestli má hrnec dostatečnou teplotu, aby sádlo dobře vyškvařil. A jak dlouho nechat zapnutý?

Určitě to při dalším škvaření sádla vyzkouším, ale kdyby do té dobu už měl nějakou zkušenost, budu ráda za každou radu.

2

Re: Škvaření sádla v pomalém hrnci

Tak musím říct, že mě už to taky napadlo. Ale nikdy jsem to nezkoušel, taj pak dejte vědět! :-)

3

Re: Škvaření sádla v pomalém hrnci

Včera jsem to vyzkoušel. Do nádoby se mi vešlo něco nad dvě kila drobného sádla na škvaření, na druhý stupeň to trvalo asi 8 hodin. Na škvarky se to moc nehodí, jsou spíš konfitované big_smile
Ale sádlo je z toho dobrý a bez práce. Takže pokud budu potřebovat co největší výtěžnost sádla a nebudu chtít stát u hrnce, klidně to zase nechám během noci v pomalém hrnci. Ale protože mám rád i škvarky, tu necelou hodinku u hrnce s mícháním vydržím a budu dělat tradičně...