1

Téma: Zapnutý bez dozoru

Nemáte strach nechat hrnec zapnutý bez dozoru a jít pryč?

2

Re: Zapnutý bez dozoru

Já z toho teda upřímně strach nemám. Možná bych se bál u těch některých levných 'neznačkových' modelů, ale jinak v souladu z návodem je možné nebezpečí minimální. Dbám samozřejmě, aby v těsném okolí nebyly předměty, které by mohlo vyzařované teplo poškodit, jinak samotná běžná kuchyňská deska odolává dostatečně vysokým teplotám...

btw: jinak tě mimochodem vítám mezi prvními na tomto novém fóru a přeji chutné pomalení :-)

3

Re: Zapnutý bez dozoru

Nemám strach.
Mám tři PH: 1)- Kenwood (6,5)litrů za 1100kč ...
2)- neznačkový (4,5)litrů za 500kč na chalupě ...
3)- malý (3,3) litrů za 360kč z Tesca.
U všech mám dokoupenou časovací zástrčku asi do 80kč manuální a jsem moc spokojená. Vařím převážně v noci, nebo ráno, když jdu mimo domov. Vždy mě vítá nádherná vůně jídla.  lol

4

Re: Zapnutý bez dozoru

co je zac ten z Tesca? ta cena je super, ale jde o to, z jakeho materialu je ta vnitrni nadoba? pri tomto objemu pro dva optimalni a mohlo by to mit i mensi spotrebu... nemuzes postnout fotku?

5

Re: Zapnutý bez dozoru

Teskáček to je PH koupený v Tesco Letňany-Praha ... byl koupený v akci / 360kč, ale pod názvem: Rýžovar a dokonce i Tlakový hrnec, jak jsem se dozvěděla. Oni ani nevědí, co prodávají.
Je to jako malý KENWOOD jen s obsahem: 3,3 litr/ 134-160W/ Model SC356 ... keramická oválná nádoba + skleněná poklice.

Na krabici je napsáno: SLOW COOKER  Model SC356 ... 
http://foto.dama.cz/img/863/863445.jpg  ( foto je z ... www.dama.cz ... diskuse: Pomalý hrnec.)

6

Re: Zapnutý bez dozoru

čo sa týka strachu zo zapnutého pomalého hrnca a odchodu z domu, je len jedna odpoveď. Chladničku, rádio .... tiež vypínaš zo zástrčky, keď ideš z domu preč?

7 Naposledy upravil: Sallow (2012-09-14 07:28:56)

Re: Zapnutý bez dozoru

Pro všechny, které zajímá více o "POMALÉM HRNCI" ... nabízím pročíst diskusi:
Pomalý hrnec : http://diskuse.dama.cz/d.php?d=2906
Je tu hodně užitečných rad, fotek, návodů, receptů aj. Je dobré si to projít.  big_smile big_smile big_smile

8

Re: Zapnutý bez dozoru

Zdravím všechny,
pomaláč mám týden, včera byla první zkouška, dneska už se bublá druhé jídlo. Vypadá to, že bez dozoru být může, jen mě zaráží, že jídlo docela hodně bublá, myslela jsem, že pomalý var bude opravdu pomalý, možná něco dělám špatně. Konkrétně dneska- recept, na dno jablka, cibule, posypat kari, sůl, pepř, na to čtvrtky kuřecí a pomalit na low 6 hodin. Ta šťáva pod tím kuřetem prostě na můj vkus bublá hodně yikes) Nemáte tip, čím to může být? Mám přilít vývar, vodu??Díky za názory.

9

Re: Zapnutý bez dozoru

Pokud nepotřebuješ ve výsledku získat více tekutiny, třeba šťávy nebo vaření vývaru, není prakticky potřeba přidávat vodu či vývar. Pokud tedy hrnec funguje správně a tak jak má, neměl by obsah nikdy přesáhnout teplotu bodu varu. V některých případech, kdy zelenina a maso samo o sobě pustí dost šťávy dokonce nepřidávám vodu žádnou. Většinou nějaké bublání pozoruji až po několika hodinách pomalení, ale nikdy to nebyla žádná divočina.
Jestli je to opravdu jak píšeš a máš možnost, zkus změřit teplotu šťávy během vaření a podle toho konzultovat se servisem.

10

Re: Zapnutý bez dozoru

Díky za radu, zkusím někde sehnat teploměr a změřit, opravdu to podle mě "vařilo" hodně přes bod varu.